Wanneer neem jij een pauze? Wanneer neem jij een, soms broodnodige, pauze en trakteer je jezelf op rust? Ook in je yogapractice! Menstruerende vrouwen ontvangen van nature maandelijks een herinnering om rust te nemen tijdens de menstruatieweek. Maar wat als je niet (meer) menstrueert als vrouw of als je een man bent? Speciaal daarvoor stelde we deze lange lessen samen: om eens echt de tijd te nemen om je geest en lichaam tot rust te brengen en je spieren en zenuwstelsel te kalmeren.
Het lichaam kan niet gescheiden worden van de geest en omgekeerd. Om de een of de ander te helpen, moeten beide worden aangepakt. Met andere woorden: of je nu lichamelijke vermoeidheid of geestelijke onrust, dufheid of gebrek aan helderheid ervaart, door beide aan te pakken, zal je rust en herstel ervaren in hetgeen waar jij nood aan hebt.
Tijdens de lessen gebruiken we allerhande props (touwen, blokken, bolsters, stoelen) om langer in de houdingen te blijven. Zo kan je de voordelen ontvangen van het vertragen, jezelf toe te staan rustig te worden en de aandacht naar binnen te brengen. Deze duur van de houding zorgt ervoor dat je lichaamscellen kunnen ‘baden’ in de natuurlijk voorkomende chemicaliën die het parasympathische zenuwstelsel vrijgeeft.
Rustgevende en herstellende houdingen zijn een welkome aanvulling op je yogabeoefening. Iedereen kan om diverse redenen nood hebben aan rustgevende houdingen die focussen op je emotionele en fysieke gezondheid. Denk hierbij aan, het hebben van (jonge) kinderen, stress op het werk, burn-out, depressie, zorg dragen voor anderen, ...
Dit is een reeks van 2 lessen:
Les 1 op 26 april: focus op emotionele stabiliteit
Les 2 op 3 mei: focus op fysiek herstel
Kostprijs: 60€ voor de reeks of via jouw beurtenkaart of abonnement van YOC